Uitlijnen

Elke verkeerde uitlijning tussen de twee assen zal vrijwel zeker resulteren in overmatige slijtage van installatiecomponenten, hetgeen hoge kosten met zich meebrengt.

Een verkeerde uitlijning heeft gevolgen voor:

  • Levensduur van de lagers
  • Slijtage van de koppeling of v-snaren
  • Slijtage van afdichtingen
  • Energie verbruik
  • Geluidshinder

Hermes Services biedt een uiterst nauwkeurige en betrouwbare laser uitlijning aan. Met behulp van geavanceerde meetapparatuur controleren wij de elektromotor op soft-foot en houden rekening met eventuele thermische groei of krimp van warmte of koude installaties. Nadat de uitlijning is afgerond, worden de opgeslagen gegevens in een volledige rapportage gepresenteerd.

As-uitlijning

As-uitlijning wil zeggen dat de hartlijnen van twee of meer gekoppelde installaties in lijn met elkaar liggen. Om de levensduur van de installatie te verlengen, is het volstrekt vereist om ervoor te zorgen dat de hardlijnen in één lijn met elkaar liggen. Bij een verkeerde uitlijning kan men spreken over een radiale uitlijnfout, axiale uitlijnfout, hoek uitlijnfout of een combinatie ervan.

Riem-uitlijning

Riem-uitlijning wil zeggen dat de groeven van de poelies exact in één lijn met elkaar liggen. Om de levensduur van de installatie te verlengen is het absolute noodzaak om ervoor te zorgen dat de groeven van de poelies in één lijn met elkaar liggen.
Bij een verkeerde uitlijning kan men spreken van een radiale uitlijnfout, hoek uitlijnfout of een combinatie ervan.

Gelkenes 58, 2964AD Groot-Ammers,
+31(0)624 408 614, info@hermes-services.nl